5 fordeler med landstrøm

Når et skip ligger til kai, er behovet for elektrisitet om bord uendret. Tradisjonelt har dette betydd at hjelpemotorer har vært i konstant drift for å forsyne skipet med nødvendig energi for alt fra oppvarming og belysning til operasjoner som lasting og lossing. Overgangen til landstrøm, hvor skipet kobles til det lokale strømnettet, tilbyr en rekke betydelige fordeler som går utover det åpenbare miljøaspektet. Her presenterer vi seks grunner til hvorfor det er både smart og fremtidsrettet for rederier å investere i landstrøm.

1. Økonomisk Forsvarlig

Investering i landstrømsinfrastruktur ombord representerer en klok økonomisk beslutning for rederier. Ved regelmessig bruk av landstrøm under havneopphold, vil kostnadene over tid mer enn rettferdiggjøre utlegget. Dette gjelder selv for fartøy som kun sporadisk har tilgang til landstrøm. Økonomien bak landstrøm demonstrerer hvordan rederier kan spare penger ved å redusere avhengigheten av skipets generatorer.

2. Forbedret Arbeidsmiljø

Koble et fartøy til landstrøm slår av nødvendigheten av å ha dieselmotorer kjørende, noe som eliminerer støy og vibrasjoner om bord. Dette fører ikke bare til et stillere arbeidsmiljø, men bidrar også positivt til helse, miljø og sikkerhet (HMS) for alle om bord. Arbeidsforholdene forbedres betraktelig, hvilket gjør det mulig for mannskapet å jobbe mer effektivt og under mindre stress.

3. Miljøvennlig Valg

Bruk av landstrøm reduserer signifikant klimagassutslipp som følge av at skip ikke lenger trenger å forbrenne fossile brennstoff mens de ligger i havn. Denne enkle overgangen kan effektivt fjerne opptil 7% av alle utslipp fra sjøfarten som oppstår under stillestående. Lokalt bidrar det også til mindre forurensning og støy, noe som forbedrer livskvaliteten for beboere nær havneområder.

4. Styrker Omdømmet

I en verden hvor miljøhensyn stadig får større betydning, kan rederiers bruk av landstrøm tjene som et kraftig symbol på miljøansvar. Dette tiltrekker ikke bare positive oppmerksomheter fra lokalsamfunnet, men kan også gi rederiet et konkurransefortrinn ved å appellere til miljøbevisste kunder og partnere.

5. Forberedt på Framtiden

Med skiftende reguleringer og en global bevegelse mot mer bærekraftig praksis, er det bare et spørsmål om tid før bruk av landstrøm blir en standard forventning, snarere enn en valgfri forbedring. Ved å investere i landstrøm nå, posisjonerer rederier seg for å møte fremtidige krav og unngår å hasteimplementere løsninger når lovverket til slutt innhenter dem.

6. Reduserer Driftskostnader

Langsiktig bruk av landstrøm bidrar til lavere driftskostnader ved å redusere slitasje på skipets generatorer og motstand mot drivstoffprisvolatilitet. Dette er en økonomisk fordel som komplementerer de direkte besparelsene fra redusert drivstofforbruk.

Å integrere landstrøm i operasjonene representerer en fremtidsrettet tilnærming som tilbyr rederier en rekke umiddelbare og langvarige fordeler. Fra økonomiske besparelser og forbedrede arbeidsforhold til et sterkere miljøfokus og forberedelse for fremtidige reguleringer, demonstrerer landstrøm seg som en nøkkelløsning for en mer bærekraftig og effektiv maritim sektor.

Forrige
Forrige

Enova med støtte til landstrømsystemer